fbpx
About us

International Maritime Academy Bozic is the first international maritime school in the Republic of Croatia founded in Split. Within the Academy there is a department that offers professional guidance to the participants and takes care of the possibilities for their employment. We offer theoretical education in modern equipped classrooms and practical education in the most modern simulator instruction room.

Pratite nas i na:

SIGNALIST I VEZAČ TERETA

O PROGRAMU:

Program osposobljavanja je nastao zbog porasta građevinskih aktivnosti, otvaranja novih gradilišta i brodogradilišta, skladišnih odjela, velikih trgovačkih i distribucijskih centara te obnove starijih objekata pri radu s dizalicama, odnosno prijenosu, utovaru i istovaru roba i materijala sve veća je potražnja za kadrom osposobljenim za signalistu i vezača tereta. Program je usklađen s potrebama tržišta rada. Osnovna zadaća programa je osposobiti djelatnike na odgovarajuće signalno komuniciranje s dizaličarom, te vezivanje i pričvršćivanje tereta, kao i za rad na siguran način, sukladno s važećim propisima zaštite na radu.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom s upisom u e-radnu knjižicu, što omogućava zapošljavanje u području graditeljstva i brodogradnje na tržištu rada Republike Hrvatske i EU.

Nastava se izvodi konzultativno. Osposobljavanje uz rad.
Praktična nastava se obavlja u brodograđevnim i građevinskim tvrtkama.
Cijena i trajanje programa se utvrđuju zavisno o praktičnom iskustvu rada polaznika kojeg utvrđuje Povjerenstvo učilišta.

Osnove mehanike

Sredstva za prijenos tereta

Teret kao predmet rukovanja

Signalizacija i vezivanje tereta

Zaštita na radu

Praktična nastava

U program osposobljavanja za signalista- vezača tereta može se upisati osoba koja ima:

  • 18 godina
  • završenu osnovnu školu
  • te liječničko uvjerenje o sposobnosti za obavljanje poslova signalista- vezača tereta
Broj polaznika je ograničen – Rezervirajte svoje mjesto već danas!

Kontaktirajte nas: 021 558 519

[email protected]Shares