fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

SIGNALIST I VEZAČ TERETA

O PROGRAMU:

Program osposobljavanja je nastao zbog porasta građevinskih aktivnosti, otvaranja novih gradilišta i brodogradilišta, skladišnih odjela, velikih trgovačkih i distribucijskih centara te obnove starijih objekata pri radu s dizalicama, odnosno prijenosu, utovaru i istovaru roba i materijala sve veća je potražnja za kadrom osposobljenim za signalistu i vezača tereta. Program je usklađen s potrebama tržišta rada. Osnovna zadaća programa je osposobiti djelatnike na odgovarajuće signalno komuniciranje s dizaličarom, te vezivanje i pričvršćivanje tereta, kao i za rad na siguran način, sukladno s važećim propisima zaštite na radu.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom s upisom u e-radnu knjižicu, što omogućava zapošljavanje u području graditeljstva i brodogradnje na tržištu rada Republike Hrvatske i EU.

Nastava se izvodi konzultativno. Osposobljavanje uz rad.
Praktična nastava se obavlja u brodograđevnim i građevinskim tvrtkama.
Cijena i trajanje programa se utvrđuju zavisno o praktičnom iskustvu rada polaznika kojeg utvrđuje Povjerenstvo učilišta.

Osnove mehanike

Sredstva za prijenos tereta

Teret kao predmet rukovanja

Signalizacija i vezivanje tereta

Zaštita na radu

Praktična nastava

U program osposobljavanja za signalista- vezača tereta može se upisati osoba koja ima:

  • 18 godina
  • završenu osnovnu školu
  • te liječničko uvjerenje o sposobnosti za obavljanje poslova signalista- vezača tereta
Broj polaznika je ograničen – Rezervirajte svoje mjesto već danas!

Kontaktirajte nas: 021 558 519

[email protected]Shares