O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

SIGNALIST I VEZAČ TERETA

CILJ PROGRAMA:

Program je namijenjen onima koji rade na poslovima signalista- vezača tereta ili će raditi na poslovima i žele formalizirati vještine i znanja koje posjeduju. Zbog porasta građevinskih aktivnosti, otvaranja novih gradilišta i brodogradilišta, skladišnih odjela, velikih trgovačkih i distribucijskih centara te obnove starijih objekata pri radu s dizalicama, odnosno prijenosu, utovaru i istovaru roba i materijala sve veća je potražnja za kadrom osposobljenim za signalistu i vezača tereta. Osnovna zadaća programa je osposobiti djelatnike na odgovarajuće signalno komuniciranje s dizaličarom, te vezivanje i pričvršćivanje tereta, kao i za rad na siguran način, sukladno s važećim propisima zaštite na radu.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom RH, s upisom u e-radnu knjižicu.

Nastava se izvodi konzultativno
Osposobljavanje uz rad
Praktična nastava se odvija u praktikumu učilišta

Osnove mehanike

Sredstva za prijenos tereta

Teret kao predmet rukovanja

Signalizacija i vezivanje tereta

Zaštita na radu

Praktična nastava

U program osposobljavanja za signalista- vezača tereta može se upisati osoba koja ima:

  • 18 godina
  • završenu osnovnu školu
  • te liječničko uvjerenje o sposobnosti za obavljanje poslova signalista- vezača tereta