O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:
 

O nama

grb-bozic

Pučko otvoreno učilište Božić

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj. Kao centar cjeloživotnog obrazovanja temeljna nam je djelatnost školovanje, doškolovanje, prekvalifikacija, usavršavanje i osposobljavanje odraslih za različita zanimanja. U sklopu učilišta djeluje odjel koji brine o profesionalnoj orijentaciji polaznika i mogućnostima njihova zaposlenja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja za rad od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

 

Misija nam je biti vodeća ustanova za cjeloživotno obrazovanje u ovom dijelu Europe koja doprinosi intelektualnom, društvenom i općem razvoju okruženja, stvarajući nove mogućnosti zaposlenja razvojem multidisciplinarnih programa obrazovanja.

Najtraženija zanimanja

Pučko otvoreno učilište Božić nudi programe obrazovanja za najtraženija zanimanja na tržištu rada, čime imate najveću mogućnost zaposlenja.

Saznajte više

Predavači s iskustvom

U svim našim programima obrazovanja, prate Vas predavači-mentori sa praktičnim iskustvom i psihološko - pedagoško - didaktičkim i metodičkim vještinama rada.

Saznajte više

Opremljene učionice

Pučko otvoreno učilište Božić Vam nudi mogućnost teorijskog obrazovanja u suvremeno opremljenim učionicama i praktičnog obrazovanja u najmodernijem praktikumu.

Saznajte više

Odobrenja i certifikati

Pučko otvoreno učilište Božić posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja, te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Saznajte više
KZ9G3572
split001 (1)

Obrazuj se u Splitu!

Ovaj vječno mladi grad s oko 200 tisuća stanovnika živi svoj urbani ritam već 1700 godina s Dioklecijanovom palačom u srcu, koja je ujedno i povijesno središte grada i UNESCO-ve svjetske baštine. Katedrala sv.Dujma zaštitnika Splita smještena je u mauzoleju cara Dioklecijana, a njena raskošna unutrašnjost mjesto je okupljanja mnogih vjernika i turista. Mnogi vrijedni spomenici kulture nalaze se izvan zidina Dioklecijanove palače (Renesansni prokurativni trg, palače, crkve, muzeji …).

 

Split smješten u najtoplijem dijelu mediteranske obale, u samom središtu jadranske obale, ovo turističko, gospodarsko i sportsko (Goran Ivanišević, Blanka Vlašić, Toni Kukoč) središte Dalmacije čuva svoju “zelenu dušu” na brdu Marjan. Ovaj šumski park nudi ugodnu i tihu atmosferu, mjesto rekreacije i šetnje daleko od gradske buke. Bogata ponuda za turiste kao i jedinstveni kulturni i turistički događaji daju Splitu poseban šarm i čini ga idealnim odredištem za odmor tijekom cijele godine.

 

Careva palača jedno je od najznačajnijih djela kasnoantičke arhitekture, ne samo za očuvanje izvornih dijelova i cjeline, već i za niz originalnih dijelova i cjelina, ali i za niz originalnih arhitektonskih dijelova i oblika koji najavljuju novu ranokršćansku, bizantsku i ranosrednjovjekovnu umjetnost. Katedrala je sagrađena u srednjem vijeku pomoću materijala iz antičkog mauzoleja. Unutar rimskih zidina nalaze se rimske crkve iz 12. i 13. stoljeća, srednjovjekovne utvrde i gotičke, renesansne i barokne palače, stvarajući tako skladnu cjelinu.