fbpx
About us

International Maritime Academy Bozic is the first international maritime school in the Republic of Croatia founded in Split. Within the Academy there is a department that offers professional guidance to the participants and takes care of the possibilities for their employment. We offer theoretical education in modern equipped classrooms and practical education in the most modern simulator instruction room.

Pratite nas i na:
 

O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je ustanova za obrazovanje odraslih osnovana 2015.godine.  Kao centar cjeloživotnog obrazovanja i prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj temeljna djelatnost je školovanje, doškolovanje, prekvalifikacija, usavršavanje, osposobljavanje i izobrazba odraslih za različite djelatnosti zanimanja. U sklopu učilišta djeluje odjel koji brine o profesionalnoj orijentaciji polaznika i mogućnostima njihova zaposlenja završetkom školovanja. Misija nam je biti vodeća ustanova za cjeloživotno obrazovanje u ovom dijelu Europe koja doprinosi intelektualnom, društvenom i općem razvoju okruženja, stvarajući nove mogućnosti zaposlenja razvojem multi- disciplinarnih programa obrazovanja.
Učilište posjeduje sva potrebna rješenja, akreditacije i standarde za rad:  
– rješenje Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske
– rješenje Ministarstva prometa, pomorstva i infrastrukture Republike Hrvatske
– standard prema svjetskoj međunarodnoj konvenciji – Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers – (STCW)
– ISO 9001 – Maritime Standard Training Certification and Watchkeeping for Seafarers by DNV
– ISO 9001 Maritime Standard Training Certification and Watchkeeping for Seafarers by SIQ
– akreditacije izdane od svjetskih pomorskih tijela – MCA UK, Panama Marithime Authority, Liberia i mnoge druge
– članovi smo Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske gospodarske komore i Zajednice ustanova za obrazovanje odraslih RH
– ponosni smo nostitelj znaka „Hrvatska kvaliteta“ za uslugu cjeloživotnog obrazovanja

 

Svi obrazovni programi su usklađeni s potrebama tržišta rada te su izrađeni prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji. Tijekom obrazovanja prate vas predavači/mentori s praktičnim iskustvom rada i psihološko-pedagoško-didaktičkim i metodičkim vještinama rada. Naši programi se odvijaju u suvremeno opremljenim učionicama i najmodernijem praktikumu za izvođenje vježbi.

COLREG

Paloma Rea

Broj polaznika je ograničen – Rezervirajte svoje mjesto već danas!

Kontaktirajte nas: 021 558 519

[email protected]

Jedini na tržištu nudimo zaposlenje nakon obrazovanja!

Jedini na tržištu nudimo zaposlenje nakon obrazovanja!

Naša prednost je što kao dio SSM United – Ship management grupacije (jednog od tri najstarija trening centra za obuku pomoraca u Europi i najstarijeg na Mediteranu) polaznicima nakon završetka obrazovanja nudimo mogućnost zaposlenja na putničkim brodovima kao časničkog i hotelskog osoblja.

Obrazuj se u Splitu!

Obrazuj se u Splitu!

Ovaj vječno mladi grad s oko 200 tisuća stanovnika živi svoj urbani ritam već 1700 godina s Dioklecijanovom palačom u srcu, koja je ujedno i povijesno središte grada i UNESCO svjetske baštine. Katedrala sv.Dujma zaštitnika Splita smještena je u mauzoleju cara Dioklecijana, a njena raskošna unutrašnjost mjesto je okupljanja mnogih vjernika i turista. Mnogi vrijedni spomenici kulture nalaze se izvan zidina Dioklecijanove palače (Renesansni prokurativni trg, palače, crkve, muzeji …). Split smješten u najtoplijem dijelu mediteranske obale, u samom središtu jadranske obale, ovo turističko, gospodarsko i sportsko (Goran Ivanišević, Blanka Vlašić, Toni Kukoč) središte Dalmacije čuva svoju “zelenu dušu” na brdu Marjan. Ovaj šumski park nudi ugodnu i tihu atmosferu, mjesto rekreacije i šetnje daleko od gradske buke. Bogata ponuda za turiste kao i jedinstveni kulturni i turistički događaji daju Splitu poseban šarm i čini ga idealnim odredištem za odmor tijekom cijele godine.
Careva palača jedno je od najznačajnijih djela kasnoantičke arhitekture, ne samo za očuvanje izvornih dijelova i cjeline, već i za niz originalnih dijelova i cjelina, ali i za niz originalnih arhitektonskih dijelova i oblika koji najavljuju novu ranokršćansku, bizantsku i ranosrednjovjekovnu umjetnost. Katedrala je sagrađena u srednjem vijeku pomoću materijala iz antičkog mauzoleja. Unutar rimskih zidina nalaze se rimske crkve iz 12. i 13. stoljeća, srednjovjekovne utvrde i gotičke, renesansne i barokne palače, stvarajući tako skladnu cjelinu.
AUTOR FOTOGRAFIJE: THOMAS KRSTULOVIĆ

Projekti

Projekti

Imenovani smo od strane Agencije za strukovno obrazovanje odraslih organizatorom stručnih skupova za usavršavanje nastavnika strukovnih predmeta u području pomorskog prometa i logistike za 2019/2020/2021. godinu. Cjelokupni projekt naziva“Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta“ je financiran od strane Europskog socijalnog fonda. Projekat je 2020.godine odobrila Europska Komisija pa smo s tim postali ponosni službeni partneri Europske Komisije.
Organizatori smo i ostalih stručnih skupova pa tako u sklopu projekta SELS Split “2nd edition of the Summer ELSA Law school Split” za studente prava za 2019.godinu, kao i stručnog skupa “Savjetovanje u obrazovanju odraslih” u suradnji sa Zajednicom ustanova za obrazovanje odraslih Republike Hrvatske.

Broj polaznika je ograničen – Rezervirajte svoje mjesto već danas!

Kontaktirajte nas: 021 558 519

[email protected]

Shares