fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:
 

O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je ustanova za obrazovanje odraslih osnovana 2015.godine.  Kao centar cjeloživotnog obrazovanja i prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj temeljna djelatnost je školovanje, doškolovanje, prekvalifikacija, usavršavanje, osposobljavanje i izobrazba odraslih za različite djelatnosti zanimanja. U sklopu učilišta djeluje odjel koji brine o profesionalnoj orijentaciji polaznika i mogućnostima njihova zaposlenja završetkom školovanja. Misija nam je biti vodeća ustanova za cjeloživotno obrazovanje u ovom dijelu Europe koja doprinosi intelektualnom, društvenom i općem razvoju okruženja, stvarajući nove mogućnosti zaposlenja razvojem multi- disciplinarnih programa obrazovanja.
Učilište posjeduje sva potrebna rješenja, akreditacije i standarde za rad:  
– rješenje Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske
– rješenje Ministarstva prometa, pomorstva i infrastrukture Republike Hrvatske
– standard prema svjetskoj međunarodnoj konvenciji – Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers – (STCW)
– ISO 9001; 2015 – Maritime Standard Training Certification and Watchkeeping for Seafarers by DNV – GL
– ISO 9001; 2015 Maritime Standard Training Certification and Watchkeeping for Seafarers by SIQ
– akreditacije izdane od svjetskih pomorskih tijela – MCA UK, Panama Marithime Authority, Liberia i mnoge druge
– članovi smo Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske gospodarske komore i Zajednice ustanova za obrazovanje odraslih RH
– ponosni smo nostitelj znaka „Hrvatska kvaliteta“ za uslugu cjeloživotnog obrazovanja

 

Svi obrazovni programi su usklađeni s potrebama tržišta rada te su izrađeni prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji. Tijekom obrazovanja prate vas predavači/mentori s praktičnim iskustvom rada i psihološko-pedagoško-didaktičkim i metodičkim vještinama rada. Naši programi se odvijaju u suvremeno opremljenim učionicama i najmodernijem praktikumu za izvođenje vježbi.

COLREG

Paloma Rea

Broj polaznika je ograničen – Rezervirajte svoje mjesto već danas!

Kontaktirajte nas: 021 558 519

[email protected]

Jedini na tržištu nudimo zaposlenje nakon obrazovanja!

Jedini na tržištu nudimo zaposlenje nakon obrazovanja!

Naša prednost je što kao dio SSM United – Ship management grupacije (jednog od tri najstarija trening centra za obuku pomoraca u Europi i najstarijeg na Mediteranu) polaznicima nakon završetka obrazovanja nudimo mogućnost zaposlenja na putničkim brodovima kao časničkog i hotelskog osoblja.

Obrazuj se u Splitu!

Obrazuj se u Splitu!

Ovaj vječno mladi grad s oko 200 tisuća stanovnika živi svoj urbani ritam već 1700 godina s Dioklecijanovom palačom u srcu, koja je ujedno i povijesno središte grada i UNESCO svjetske baštine. Katedrala sv.Dujma zaštitnika Splita smještena je u mauzoleju cara Dioklecijana, a njena raskošna unutrašnjost mjesto je okupljanja mnogih vjernika i turista. Mnogi vrijedni spomenici kulture nalaze se izvan zidina Dioklecijanove palače (Renesansni prokurativni trg, palače, crkve, muzeji …). Split smješten u najtoplijem dijelu mediteranske obale, u samom središtu jadranske obale, ovo turističko, gospodarsko i sportsko (Goran Ivanišević, Blanka Vlašić, Toni Kukoč) središte Dalmacije čuva svoju “zelenu dušu” na brdu Marjan. Ovaj šumski park nudi ugodnu i tihu atmosferu, mjesto rekreacije i šetnje daleko od gradske buke. Bogata ponuda za turiste kao i jedinstveni kulturni i turistički događaji daju Splitu poseban šarm i čini ga idealnim odredištem za odmor tijekom cijele godine.
Careva palača jedno je od najznačajnijih djela kasnoantičke arhitekture, ne samo za očuvanje izvornih dijelova i cjeline, već i za niz originalnih dijelova i cjelina, ali i za niz originalnih arhitektonskih dijelova i oblika koji najavljuju novu ranokršćansku, bizantsku i ranosrednjovjekovnu umjetnost. Katedrala je sagrađena u srednjem vijeku pomoću materijala iz antičkog mauzoleja. Unutar rimskih zidina nalaze se rimske crkve iz 12. i 13. stoljeća, srednjovjekovne utvrde i gotičke, renesansne i barokne palače, stvarajući tako skladnu cjelinu.
AUTOR FOTOGRAFIJE: THOMAS KRSTULOVIĆ

Projekti

Projekti

Imenovani smo od strane Agencije za strukovno obrazovanje odraslih organizatorom stručnih skupova za usavršavanje nastavnika strukovnih predmeta u području pomorskog prometa i logistike za 2019/2020/2021. godinu. Cjelokupni projekt naziva“Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta“ je financiran od strane Europskog socijalnog fonda. Projekat je 2020.godine odobrila Europska Komisija pa smo s tim postali ponosni službeni partneri Europske Komisije.
Organizatori smo i ostalih stručnih skupova pa tako u sklopu projekta SELS Split “2nd edition of the Summer ELSA Law school Split” za studente prava za 2019.godinu, kao i stručnog skupa “Savjetovanje u obrazovanju odraslih” u suradnji sa Zajednicom ustanova za obrazovanje odraslih Republike Hrvatske.

Broj polaznika je ograničen – Rezervirajte svoje mjesto već danas!

Kontaktirajte nas: 021 558 519

[email protected]

Shares