O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

POLJOPRIVREDA I VETERINA

 • Program osposobljavanja za poslove cvjećara-aranžera pružiti će mogućnost polaznicima da formaliziraju svoja znanja i vještine ukoliko već rade na ovim poslovima te s tim povećaju svoju konkurentnost na tržištu rada.

 • Poljoprivrednici koji se bave maslinarstvom trebaju steći stručne kompetencije za usavršavanje tehnologije uzgoja, dobivanja ulja i plasman ulja na tržište, kao i u svrhu osnivanja obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.

 • Program je namijenjen polaznicima koji se žele osposobiti za jednostavne poslove u zanimanju mesar kao i za one koji žele formalizirati vještine i znanja koje već posjeduju.

 • Poljoprivrednici koji se bave mljekarstvom-sirarstvom trebaju steći stručne kompetencije iz osnova mljekarstva-sirarstva, proizvodnje i plasmana mlijeka i sira na tržište, kao i u svrhu osnivanja obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.

 • Poljoprivrednici koji se bave uzgojom pčela trebaju steći stručne kompetencije iz tehnologije uzgoja i reprodukcije pčela, kao i u svrhu osnivanja obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.

 • Potrebe polaznika da formaliziraju vještine i znanja za koja posjeduje prethodna praktična iskustva, osiguranje konkurentnosti na poljoprivrednom tržištu; usklađenost s potrebama tržišta rada; mogućnostima zapošljavanja u području poljodjelstva, na tržištu rada EU.

 • Program osposobljavanja za poslove uzgojivača i prerađivača ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja pružiti će mogućnost polaznicima da formaliziraju svoja znanja i vještine ukoliko već rade na ovim poslovima te s tim povećaju svoju konkurentnost na tržištu rada.

 • Program osposobljavanja za uzgajivača ovaca i koza pružiti će mogućnost polaznicima da formaliziraju svoja znanja i vještine ukoliko već rade na ovim poslovima te s tim povećaju svoju konkurentnost na tržištu rada

 • Program osposobljavanja za uzgajivača povrća pružiti će mogućnost polaznicima da formaliziraju svoja znanja i vještine ukoliko već rade na ovim poslovima te s tim povećaju svoju konkurentnost na tržištu rada.

 • Program osposobljavanja za uzgajivača ratarskih kultura pružiti će mogućnost polaznicima da formaliziraju svoja znanja i vještine ukoliko već rade na ovim poslovima te s tim povećaju svoju konkurentnost na tržištu rada.

 • Program osposobljavanja za uzgajivača voća pružiti će mogućnost polaznicima da formaliziraju svoja znanja i vještine ukoliko već rade na ovim poslovima te s tim povećaju svoju konkurentnost na tržištu rada.

 • Program je namijenjen onima koji se žele osposobiti za jednostavne poslove u zanimanju vrtlar te formalizirati vještine i znanja koje posjeduju.