O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

RUKOVATELJ MOSNOM DIZALICOM

CILJ PROGRAMA:

Potrebe polaznika da formaliziraju vještine i znanja za koja posjeduje prethodna praktična iskustva na istim poslovima; uvođenje novih dizaličnih strojeva, uređaja i opreme u mehanizirano dizanje tereta, premještanje i utovar/istovar u tvorničkim halama, montažnim radionicama i skladištima otvorenog i zatvorenog tipa; usklađenost s potrebama tržišta rada; mogućnostima zapošljavanja u području strojarske proizvodnje, graditeljstva, brodogradnje, na tržištu rada EU.

Nastava se izvodi konzultativno.
Osposobljavanje uz rad.
Praktična nastava se odvija u građevinskim tvrtkama.

Konstrukcija mosne dizalice

Rukovanje mosnom dizalicom

Zaštita na radu, zaštita od požara i osnovna prva pomoć

Praktična nastava

U program osposobljavanja za rukovatelja mosnom dizalicom može se upisati osoba koja ima: završenu osnovnu školu, navršenih 18 godina, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova rukovatelj mosnom dizalicom