fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

RUKOVATELJ STROJEVIMA ZA OBRADU I OTKOP KAMENA

CILJ PROGRAMA:

Osiguranja konkurentnosti na tržištu graditeljstva i ostvarivanje uvjeta za građenje u zemljama EU; uvođenje novih strojeva, uređaja i opreme u mehaniziranom otkopu i izdvajanju (vađenju) i obradi kamena u primarnoj proizvodnji kamena kao strateškog građevnog materijala; potrebama tržišta rada; mogućnostima zapošljavanja u području građenja i na tržištu rada EU.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom RH, s upisom u e-radnu knjižicu.

Nastava se izvodi konzultativno. Osposobljavanje uz rad.
Praktična nastava se obavlja u građevinskim tvrtkama i kamenolomima.
Cijena se formira zavisno o praktičnom iskustvu rada kojeg utvrđuje Povjerenstvo učilišta.

Kamen kao građevni materijal

Rukovanje alatima i strojevima za otkop i obradu kamena

Zaštita na radu

Praktična nastava

U program osposobljavanja za rukovatelja strojevima za otkop i obradu kamena može se upisati osoba koja ima:

  • završenu osnovnu školu,
  • navršenih 18 godina,
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.