fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

RUKOVATELJ MOTORNOM PILOM

CILJ PROGRAMA:

Program se donosi zbog potreba polaznika/pojedinaca za formaliziranjem prethodno stečenih znanja i vještina, zbog stjecanja novih znanja i vještina te potreba tržišta rada. Uočena je i povećana potreba poslodavaca za ovim profilom poslova, a sukladno pozitivnim zakonskim propisima za rad na siguran način.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom RH, s upisom u e-radnu knjižicu

Nastava se izvodi konzultativno. Osposobljavanje uz rad.
Praktična nastava se obavlja u komunalnim, poljoprivrednim i građevinskim tvrtkama.
Cijena se formira zavisno o praktičnom iskustvu rada kojeg utvrđuje Povjerenstvo učilišta.

Konstrukcija motorne pile

Rukovanje motornom pilom

Zaštita na radu

Praktična nastava

U program osposobljavanja za poslove rukovatelja motornom pilom može se upisati osoba koja ima:

  • završenu osnovnu školu
  • navršenih 18 godina
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za rukovatelja motornom pilom
Broj polaznika je ograničen – Rezervirajte svoje mjesto već danas!