fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

RUKOVATELJ HIDRAULIČNOM PREŠOM ZA PAPIR

CILJ PROGRAMA:

Potreba regionalnog tržišta rada; razvoj novih tehnologija, strojeva, alata, opreme u izradi prešanih papirnih proizvoda i konstrukcija; potrebama osposobljavanja djelatnika tvrtki/obrta za njihovu izradu;mogućnost zapošljavanja u proizvodnji papira, grafičkoj i strojarskoj proizvodnji, na tržištu rada EU.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom RH, s upisom u e-radnu knjižicu.

Nastava se izvodi konzultativno. Osposobljavanje uz rad.
Praktična nastava se obavlja u uslužnim i grafičkim tvrtkama.
Cijena se formira zavisno o praktičnom iskustvu rada kojeg utvrđuje Povjerenstvo učilišta.

Materijal za prešanje

Konstrukcija hidraulične preše za papir

Rukovanje hidrauličnom prešom za papir

Zaštita na radu

Praktična nastava

U program osposobljavanja za poslove rukovatelja hidrauličnom prešom za papir se može upisati osoba koja ima:

  • 18 godina života
  • završena osnovna škola
  • liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova rukovatelja hidrauličnom prešom za papir