fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

RUKOVATELJ DROBILICOM ZA KAMEN

Potrebe polaznika/pojedinca da formaliziraju vještine i znanja za koja posjeduje prethodna praktična iskustva na istim poslovima; osiguranja konkurentnosti na tržištu graditeljstva; uvođenje novih strojeva, alata i opreme u mehaniziranom drobljenju i razdvajanju kamena; usklađenost s potrebama tržišta rada.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom RH, s upisom u e-radnu knjižicu.

Nastava se izvodi konzultativno. Osposobljavanje uz rad.
Praktična nastava se obavlja u građevinskim tvrtkama i kamenolomima.
Cijena se formira zavisno o praktičnom iskustvu rada kojeg utvrđuje Povjerenstvo učilišta.

Konstrukcija drobilica za kamen

Rukovanje drobilicama za kamen

Zaštita na radu, zaštita od požara i prva pomoć

Praktična nastava

U program osposobljavanja za zanimanje rukovatelj drobilicom za kamen može se upisati osoba koja ima:

  • navršenih najmanje 18 godina života,
  • završenu najmanje osnovnu školu,
  • liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje ovih poslova.