fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

ADMINISTRATOR BAZE PODATAKA

CILJ PROGRAMA:

Program je namijenjen polaznicima koji se žele baviti a za to imaju potrebna prethodna predznanja ili se već bave poslovima administratora baze podataka, ali im je potreban daljnji razvoj kroz kontinuirano obrazovanje. Potrebe za stručnim osobama sa osnovnim znanjem rada na računalnim bazama podataka kontinuirano su u porastu što potvrđuje i javni natječaj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za osposobljavanje nezaposlenih osoba za poslove administratora baze podataka.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom RH, s upisom u e-radnu knjižicu.

Nastava se izvodi konzultativno.
Usavršavanje uz rad.
Vježbe se izvode u specijaliziranoj učionici.

Dizajn baze podataka

SQL – osnovno korištenje

SQL – napredno korištenje

Administriranje operacijskog sustava Windows Server

Administracija SQL Servera

Korisničko sučelje baze podataka – MS Access

Dizajniranje i izrada baze podataka

Zaštita na radu

U program  osposobljavanja za poslove osposobljavanja administratora baze podataka može se upisati osoba koja ima:

  • završenu četverogodišnju srednju školu ili završenu trogodišnju srednju školu uz dobro poznavanje rada na računalu, što polaznik dokazuje provjerom u ustanovi ili odgovarajućom potvrdom koja potvrđuje temeljna znanja o računalima (npr. ECDL diploma, uvjerenje o osposobljavanju ili usavršavanju za programe Računalnog ili ECDL operatera ili specijalista)
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova.