O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

VULKANIZER

CILJ PROGRAMA:

Uvođenje sustava EU označavanja guma vozila i izmijenjenih propisa i normi u prijevozu i transportu vozilima; sve većim potrebama povećanja energetske učinkovitosti transportnih usluga primjenom nove generacije guma i smanjenja negativnog utjecaja gume na okoliš; povećanim potrebama vulkanizacije istrošenih guma teretnih vozila u graditeljstvu, poljoprivredi, šumarstvu; usklađenost s potrebama tržišta rada; mogućnostima zapošljavanja u vulkanizerskim tvrtkama/obrtima i servisima za vozila, na tržištu rada EU.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom RH, s upisom u e-radnu knjižicu.

Nastava se izvodi konzultativno.
Osposobljavanje uz rad.
Praktična nastava se obavlja u vulkanizerskim radnjama.

Vrste i konstrukcija autoguma

Poslovi vulkanizera

Strojevi, alati i oprema vulkanizerske radionice

Zaštita na radu, zaštita od požara i prva pomoć

Praktična nastava

U program osposobljavanja za zanimanje vulkanizer može se upisati osoba koja ima: završenu osnovnu školu, navršenih 18 godina, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje ovih poslova.