fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

VULKANIZER

O PROGRAMU:

Program je nastao zbog uvođenja sustava EU označavanja guma vozila i izmijenjenih propisa i normi u prijevozu i transportu vozilima, sve većim potrebama povećanja energetske učinkovitosti transportnih usluga primjenom nove generacije guma i smanjenja negativnog utjecaja gume na okoliš,  povećanim potrebama vulkanizacije istrošenih guma teretnih vozila u graditeljstvu, poljoprivredi, šumarstva. Program je usklađen s potrebama tržišta rada.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom s upisom u e-radnu knjižicu, što omogućava zapošljavanje u vulkanizerskim radnjama na tržištu rada Republike Hrvatske i EU.

Nastava se izvodi konzultativno. Osposobljavanje uz rad.
Praktična nastava se obavlja u vulkanizerskim radnjama.
Cijena i trajanje programa se utvrđuju zavisno o praktičnom iskustvu rada polaznika kojeg utvrđuje Povjerenstvo učilišta.
Početak programa: 21.09.2021

Vrste i konstrukcija autoguma

Poslovi vulkanizera

Strojevi, alati i oprema vulkanizerske radionice

Zaštita na radu, zaštita od požara i prva pomoć

Praktična nastava

U program osposobljavanja za zanimanje vulkanizer može se upisati osoba koja ima:

  • završenu osnovnu školu,
  • navršenih 18 godina,
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje ovih poslova.
Broj polaznika je ograničen – Rezervirajte svoje mjesto već danas!

Kontaktirajte nas: 021 558 519

[email protected]Shares