fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

SOMMELIER

CILJ PROGRAMA:

Program je namijenjen polaznicima koji se žele osposobiti za poslove sommeliera kao i za one koji žele formalizirati vještine i znanja koje već posjeduju. Sommelier je jedno od deficitarnih zanimanja što potvrđuju i javni natječaji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za osposobljavanje nezaposlenih osoba za obavljanje poslova u ovom zanimanju.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom RH, s upisom u e-radnu knjižicu.

Nastava se izvodi konzultativno.
Osposobljavanje uz rad.
Praktična nastava se izvodi u barovima, restoranima i hotelima.

Enologija, osnove vinogradarstva i vinarstva

Sommelierstvo i osnove gastronomije

Poslovna komunikacija i bonton

Osnove higijene

Osnove engleskog jezika u struci

Zaštita na radu i prva pomoć

Praktična nastava

U program osposobljavanja za poslove sommeliera može se upisati osoba koja ima: završenu srednju školu, navršenih 18 godina, sanitarnu knjižicu te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova sommeliera.