fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

SOBARICA

CILJEVI PROGRAMA:

Program je namijenjen onima koji žele biti obučeni za sobarice, kao i za one koji žele usavršiti vještine i znanje koje već posjeduju. Program je dizajniran za povećavanje zapošljivosti ili konkurentnosti pojedinca na tržištu rada i zbog stalne potrebe za radnicima, posebno sezonskim radnicima u turizmu i ugostiteljstvu. Sobarica je jedna od traženijih zanimanja, na samom vrhu popisa, što je vidljivo iz javnog natječaja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za obuku nezaposlenih osoba.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom RH, s upisom u e-radnu knjižicu.

Nastava se izvodi konzultativno.
Osposobljavanje uz rad.
Praktična nastava se izvodi u hotelima.

Osnove hotelskog kućanstva i dužnosti sobarice

Poslovna komunikacija i etiketa

Osnove higijene u hotelskoj industriji

Osnove stranog jezika u struci

Sigurnost na radu

Praktična nastava

U program osposobljavanja za obavljanje poslova sobarice može se upisati osoba koja ima:

  • završena najmanje osnovna škola
  • minimalno 18 godina života
  • uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova sobarice