fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

RAČUNALNI OPERATER

CILJ PROGRAMA:

Program je namijenjen polaznicima koji se žele baviti ili se već bave poslovima računalnog operatera. Potrebe za stručnim osobama sa osnovnim znanjem rada na računalu kontinuirano su u porastu što potvrđuje i javni natječaj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za osposobljavanje nezaposlenih osoba za poslove računalnog operatera.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom RH, s upisom u e-radnu knjižicu.

Nastava se izvodi konzultativno.
Osposobljavanje uz rad.
Vježbe se izvode u specijaliziranoj učionici.

Osnove rada računala

Operativni sustav Windows

Obrada teksta

Tablični proračun

Izrada  prezentacija

Internet i mrežne komunikacije

Zaštita na radu

U program osposobljavanja za poslove računalnog operatera može se upisati osoba s:

  • najmanje završenom osnovnom školom
  • navršenih 18 godina života
  • liječničkim uvjerenjem o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova računalnog operatera.