O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

PIZZA MAJSTOR

CILJ PROGRAMA:

Program je namijenjen polaznicima koji se žele osposobiti za obavljanje poslova priprematelja pizza kao i za one koji žele formalizirati vještine i znanja koje već posjeduju. Priprematelj pizza je jedno od deficitarnih zanimanja što potvrđuju i javni natječaji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za osposobljavanje nezaposlenih osoba za obavljanje poslova u ovom zanimanju.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom RH, s upisom u e-radnu knjižicu.

Nastava se izvodi konzultativno.
Osposobljavanje uz rad.
Praktična nastava se izvodi u restoranima, pizzerijama i hotelima.

U program osposobljavanja za poslove priprematelja pizza može se upisati osoba koja ima:

  • završenu osnovnu školu,
  • navršenih 18 godina
  • sanitarnu knjižicu
  • te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova priprematelja pizza.

10.02.2020.