fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

OSNOVE MODELIRANJA I ISPIS 3D OBJEKTA

CILJ PROGRAMA:

Program je namijenjen polaznicima koji žele izrađivati ili već izrađuju modele za 3D ispis. Polaznici se osposobljavaju za korištenje aplikacija 3D grafike, oblikuju ideje i razvijaju zamisli do konačnih, razrađenih i vizualno atraktivnih rješenja namijenjenih za 3D ispis. Zbog široke primjene  tehnologije aditivnih postupaka porasla je potražnja za djelatnicima koji su osposobljeni za poslove modeliranje i ispisa 3D objekta. Polaznici će biti osposobljeni samostalno izraditi 3D model željenog predmeta i materijalizirati ga na 3D pisaču.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom RH, s upisom u e-radnu knjižicu.

Nastava se izvodi konzultativno.
Osposobljavanje uz rad.
Vježbe se izvode u specijaliziranoj učionici.

Osnove tehničkog crteža

Aditivne tehnologije i materijali izrade 3D objekta

Modeliranje 3D proizvoda

Ispis modela na 3D pisaču

Zaštita na radu

U program osposobljavanja za poslove modeliranja i ispisa 3D objekta može se upisati osoba koja ima završenu minimalno trogodišnju srednju školu uz poznavanje rada na računalu, što polaznik dokazuje provjerom u ustanovi ili odgovarajućom potvrdom