fbpx
About us

International Maritime Academy Bozic is the first international maritime school in the Republic of Croatia founded in Split. Within the Academy there is a department that offers professional guidance to the participants and takes care of the possibilities for their employment. We offer theoretical education in modern equipped classrooms and practical education in the most modern simulator instruction room.

Pratite nas i na:

MONTER VJETROTURBINA

O PROGRAMU:

Program je nastao zbog razvoja novih tehnologija (posebice za rad pod naponom), uređaja i opreme, električnih instalacija na vjetroturbinama, te osiguranje montiranja, ispitivanja i održavanja vjetroturbina na siguran način; mogućnostima zapošljavanja u širokom području elektrotehnike, proizvodnji, distribuciji i održavanju vjetroturbina, građevinarstvu i na tržištu rada EU. Program je usklađen s potrebama tržišta rada.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom s upisom u e-radnu knjižicu, što omogućava zapošljavanje u području elektrotehnike, proizvodnji, distribuciji i održavanju vjetroturbina na tržištu rada Republike Hrvatske i EU.

Nastava se izvodi konzultativno.
Praktična nastava se obavlja u ovlaštenim tvrtkama za montiranje vjetroturbina.
Cijena i trajanje programa se utvrđuju zavisno o praktičnom iskustvu rada polaznika kojeg utvrđuje Povjerenstvo učilišta.

Elektrotehnički materijali i mjerenje električnih veličina

Montaža, održavanje i ispitivanje električnih instalacija kod vjetroturbine

Konstrukcija i način rada vjetroturbine

Zaštita na radu

Praktična nastava

U program usavršavanja za montera vjetroturbina može se upisati osoba koja ima:

  • 18 godina života
  • završenu srednju četverogodišnju školu strojarskog ili elektrotehničkog smjera
  • liječničko uvjerenje medicine rada o sposobnosti za obavljanje ovih poslova (sukladno posebnim propisima u radu s električnom energijom-utvrđeno odgovarajuće zdravstveno stanje i psihička sposobnost)
  • zadovoljavaja uvjete o zdravstvenom stanju iz čl. 3 točka 17 Pravilnika o poslovima s posebnim uvjetima rada (N.N. br. 5/84).
Broj polaznika je ograničen – Rezervirajte svoje mjesto već danas!

Kontaktirajte nas: 021 558 519

[email protected]Shares