fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

MONTER DIZALA

O PROGRAMU:

Program je nastao zbog porasta potražnje kadrova u graditeljstvu te gradnje novih i rekonstrukcije starih građevinskih objekata različitih funkcija i izvedbe, sve se više postavljaju raznolika i brojna ograničenja u proizvodnji i montaži dizala. Ograničenja se odnose na: dimenziju voznog okna, visinu građevinskog objekta, broj stanica, namjenu dizala, atmosferske uvjete okoline u kojem se nalazi dizalo i sl. Montaža dizala je nastavak realizacije cjelovitog proizvoda dizala i izvodi se ručno. Program je usklađen s potrebama tržišta rada.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom s upisom u e-radnu knjižicu, što omogućava zapošljavanje u području montaže na tržištu rada Republike Hrvatske i EU.

Nastava se izvodi konzultativno. Osposobljavanje uz rad.
Praktična nastava se obavlja u ovlaštenim tvrtkama za montiranje dizala.
Cijena i trajanje programa se utvrđuju zavisno o praktičnom iskustvu rada polaznika kojeg utvrđuje Povjerenstvo učilišta.

Konstrukcija dizala

Montaža, održavanje i demontaža dizala

Zaštita na radu, zaštita od požara i osnovna prva pomoć

Praktična nastava

U program osposobljavanja za zanimanje monter dizala može se upisati osoba koja ima: 

  • navršenih najmanje 18 godina života,
  • najmanje završena trogodišnja strukovna škola elektro i/ili strojarskog smjera
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova montera dizala
Broj polaznika je ograničen – Rezervirajte svoje mjesto već danas!

Kontaktirajte nas: 021 558 519

[email protected]Shares