O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

MONTER DIZALA

CILJ PROGRAMA:

Zbog rasta potražnje kadrova u graditeljstvu te gradnje novih i rekonstrukcije starih građevinskih objekata različitih funkcija i izvedbe, sve se više postavljaju raznolika i brojna ograničenja u proizvodnji i montaži dizala. Ograničenja se odnose na: dimenziju voznog okna, visinu građevinskog objekta, broj stanica, namjenu dizala, atmosferske uvjete okoline u kojem se nalazi dizalo i sl. Montaža dizala je nastavak realizacije cjelovitog proizvoda dizala i izvodi se ručno.

Konstrukcija dizala

Montaža, održavanje i demontaža dizala

Zaštita na radu, zaštita od požara i osnovna prva pomoć

Praktična nastava

U program osposobljavanja za zanimanje monter dizala može se upisati osoba koja ima: navršenih najmanje 18 godina života, najmanje završena trogodišnja strukovna škola elektro i/ili strojarskog smjera i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova montera dizala