O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

KONOBAR

CILJ PROGRAMA:

Program je namijenjen polaznicima koji se žele osposobiti za obavljanje jednostavnih poslova u zanimanju konobara kao i za one koji žele formalizirati vještine i znanja koje već posjeduju. Konobar je jedno od deficitarnih zanimanja što potvrđuju i javni natječaji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za osposobljavanje nezaposlenih osoba za obavljanje poslova u ovom zanimanju.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom RH, s upisom u e-radnu knjižicu.

Nastava se izvodi konzultativno.
Osposobljavanje uz rad.
Praktična nastava se izvodi u restoranima, barovima i hotelima.

Poznavanje ugostiteljske robe

Osnove higijene

Osnove ugostiteljskog posluživanja

Poslovna komunikacija i bonton

Osnove stranog jezika u struci

Zaštita na radu i prva pomoć

Praktična nastava

U program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju konobar može se upisati osoba koja ima:

  • završenu osnovnu školu,
  • navršenih 18 godina i
  • sanitarnu knjižicu te
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje jednostavnih poslova u zanimanju konobar.