fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

GERONTODOMAĆICA

Značajan porast udjela starijeg stanovništva, kao jedne od socijalno ranjivih skupina, u ukupnom stanovništvu, povećava potrebe za socijalnom skrbi te socijalnim uslugama o kojima ovisi kvaliteta života starijih osoba. Upravo zbog toga, donošenjem ovog programa i osposobljavanja potencijalnih polaznika, pridonijet će se razvoju socijalnih usluga za starije osobe u njihovim domovima i lokalnim zajednicama radi što duljeg nastavka življenja u vlastitom okruženju, unaprjeđenja kvalitete njihova života i aktivnog sudjelovanja starijih u životu zajednice.

Usluge gerontodomaćina/ce obuhvaćene su unutar nekoliko glavnih područja:

  • organizacija prehrane
  • pomoć u obavljanju kućanskih poslova i održavanju okućnice
  • pomoć u održavanju osobne higijene i brige o zdravlju
  • psihosocijalna podrška
  • usluge posredovanja između korisnika i društvenih institucija u cilju ostvarivanja različitih prava

 

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom RH, s upisom u e-radnu knjižicu.

Nastava se izvodi konzultativno.
Osposobljavanje uz rad.
Praktična nastava se izvodi u domovima za starije i nemoćne osobe.

Osnove gerontologije

Poslovi gerontodomaćina/ce

Zaštita na radu i prva pomoć

Praktična nastava

U program osposobljavanja za poslove gerontodomaćice može se upisati osoba koja ima:

  • završenu osnovnu školu
  • navršenih 18 godina
  • liječničko uvjerenje o psiho-fizičkoj sposobnosti za obavljanje poslova gerontodomaćice