fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

AUTODIJAGNOSTIČAR

CILJ PROGRAMA:

Radi podizanja konkurentnosti pojedinca na tržištu rada s obzirom na potrebne kompetencije u ostvarenju početnog zaposlenja, njegovog zadržavanja ili stjecanja novog kada je to potrebno. Polaznici programa usavršavanja za autodijagnostičara mogu formalizirati vještine i znanja za koja posjeduju prethodna praktična iskustva na istim ili sličnim poslovima. Cilj ovog programa je usavršiti polaznike i proširiti njihova znanja na području autodijagnostike zbog uvođenja novih tehnologija i profila novih poslova i zanimanja.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o usavršavanju, javni dokument propisan zakonom RH, s upisom u e-radnu knjižicu.

Nastava se izvodi u četiri modula. Cijena po modulu 3.000,00 kn (nastava po modulu se održava 3 dana. Troškovi smještaja uračunati u cijenu).
Praktična nastava se izvodi u suvremeno opremljenom edukacijskom praktikumu Tokić edukacijskog centra u Zagrebu.

Elektrotehnika i elektronika u autodijagnostici

Računalni sustavi i komunikacija u autodijagnostici

Dijagnosticiranje kvara motora i greške u autodijagnostici

Postupci zaštite okoliša i ekološki aspekti djelovanja

Zaštita na radu i osnovna prva pomoć

Praktična nastava

U program osposobljavanja za zanimanje autodijagnostičar može se upisati osoba koja ima: 

  • završenu trogodišnju školu za zanimanje automehaničar, autoelektričar
  • 18 godina života
  • uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova autodijagnostičara