fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

Video – 5. Europski tjedan vještina strukovnog obrazovanja u POU Božić

U 5. Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, POU Božić u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje RH je organiziralo dvije radionice u sklopu projekta “Modernizacije sustava strukovnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta u pomorskom sektoru”. Tema 1.radionice je bilo usavršavanje nastavnika na praktičnom radu na High Volatage simulatoru brodskog napona, a tema 2.radionice je bilo usavršavanje nastavnika na praktičnom radu na brodskom poligonu za vježbe pravila izbjegavanja sudara na moru – COLREG.

U projektu su sudjelovali nastavnici srednjih strukovnih škola u Republici Hrvatskoj kako bi stekli dodatne vještine i znanja praktičnog rada na brodskim uređajima. Osim stjecanja znanja nastavnici su se družili i razmijenjivali svoja iskustva što uvelike doprinosti stjecanju dosatnih vještina. Radionice su održane u skladu s uputama civilne zaštite i mjerama suzbijanja pandemije Covid – 19 te su trajale cijeli tjedan od 09.-13.11.2020. Posljednjeg dana je održana dodjela certifikata o pohađanju radionica koje je nastavnicima uručio osnivač SSM United grupacije dr.sc. Ratko Božić ujedno i perdavač na jednoj od radionica.

U pripremi je i 4.ciklus radionica koje očekujemo u veljači 2021.godine, pa do skorog viđenja pozdravljamo i čestitamo svim sudionicima projekta!

Svim polaznicima, klijentima, predavačima i suradnicima želimo blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2021.!


Shares