fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

Video – Vježbe iz rukovanja brodicom za spašavanje

POU Božić koji djeluje u sklopu SSM United Ltd grupacije je već ponato kao učilište koje je od samog početka visoko podiglo letvicu standarda izvođenja nastave i vježbi u pomorskoj školi. Osim što smo prepoznati u Republici Hrvatskoj sve više polaznika imamo iz zemalja EU i trećeg svijeta. Osim ulaganja u materijalne uvjete i stručne svjetske pomorske literature  posebnu pažnju brinemo i o ulaganje u praktikum za izvođenje vježbi prema najvišim IMO i STCW standardima.

Na praktičnoj nastavi iz predmeta rukovanje brodicom za spašavanje i spasilačke brodice nikad nije dosadno. Dana 04.12. polaznici pomorske škole su odradili prvi dio vježbi iz predmetne nastave te su imali priliku od mentora Capt. Vjekoslava Grgića i ostalih naučiti i savladati sljedeće teme:

  • Konstrukcija i oprema brodice za spašavanje i spasilačke brodice i pojedinačni elementi njihove opreme
  • Pojedine karakteristike i sredstva brodice za spašavanje i spasilačke brodice
  • Vrste brodica za spašavanje, prikupljanje i splavi za spašavanje

 

Vježbe su održane po strogim uvjetima IMO konvencije i STCW pravilnicima te su polaznici imali prigodu obući termalna odjela i uronuti u hladnu vodu. Osim toga polaznici su imali priliku rukovati splavima za spašavanje, samostalno upravljati raznim vrstama uređaja koji se koriste za spuštanje brodice za spašavanje i spasilačke brodice te upoznati metode porinuća brodice za spašavanje u nemirno more.

Drugi dio vježbi se odnose na rukovanje motorom brodice za spašavanje, upravljanje preživjelima i brodicom za spašavanje nakon napuštanja broda te pružanja prve pomoći unesrećenima.

Vježbe su održane po strogim uvjetima IMO konvencije i STCW pravilnicima te su polaznici imali prigodu obući termalna odjela i uronuti u hladnu vodu.


Shares