fbpx
About us

International Maritime Academy Bozic is the first international maritime school in the Republic of Croatia founded in Split. Within the Academy there is a department that offers professional guidance to the participants and takes care of the possibilities for their employment. We offer theoretical education in modern equipped classrooms and practical education in the most modern simulator instruction room.

Pratite nas i na:

Video – Vježbe iz rukovanja brodicom za spašavanje

POU Božić koji djeluje u sklopu SSM United Ltd grupacije je već ponato kao učilište koje je od samog početka visoko podiglo letvicu standarda izvođenja nastave i vježbi u pomorskoj školi. Osim što smo prepoznati u Republici Hrvatskoj sve više polaznika imamo iz zemalja EU i trećeg svijeta. Osim ulaganja u materijalne uvjete i stručne svjetske pomorske literature  posebnu pažnju brinemo i o ulaganje u praktikum za izvođenje vježbi prema najvišim IMO i STCW standardima.

Na praktičnoj nastavi iz predmeta rukovanje brodicom za spašavanje i spasilačke brodice nikad nije dosadno. Dana 04.12. polaznici pomorske škole su odradili prvi dio vježbi iz predmetne nastave te su imali priliku od mentora Capt. Vjekoslava Grgića i ostalih naučiti i savladati sljedeće teme:

  • Konstrukcija i oprema brodice za spašavanje i spasilačke brodice i pojedinačni elementi njihove opreme
  • Pojedine karakteristike i sredstva brodice za spašavanje i spasilačke brodice
  • Vrste brodica za spašavanje, prikupljanje i splavi za spašavanje

 

Vježbe su održane po strogim uvjetima IMO konvencije i STCW pravilnicima te su polaznici imali prigodu obući termalna odjela i uronuti u hladnu vodu. Osim toga polaznici su imali priliku rukovati splavima za spašavanje, samostalno upravljati raznim vrstama uređaja koji se koriste za spuštanje brodice za spašavanje i spasilačke brodice te upoznati metode porinuća brodice za spašavanje u nemirno more.

Drugi dio vježbi se odnose na rukovanje motorom brodice za spašavanje, upravljanje preživjelima i brodicom za spašavanje nakon napuštanja broda te pružanja prve pomoći unesrećenima.

Vježbe su održane po strogim uvjetima IMO konvencije i STCW pravilnicima te su polaznici imali prigodu obući termalna odjela i uronuti u hladnu vodu.


Shares