fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

Usavršavanje nastavnika srednjih pomorskih škola za rukovanje brodicom za spašavanje

U suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizirali smo 4. po redu radionicu stručnog usavršavanja nastavnika pomorskih škola Republike Hrvatske. POU Božić tako nastavlja tradiciju organiziranja stručnog usavršavanja profesora na simulatorima i poligonu učilišta s ciljem da profesori steknu znanja i vještine praktičnog rada u pravim uvjetima rada na brodu. Radionica na temu rukovanje brodicom za spašavanje se održavala od 11.01. – 15.01. 2021. godine. Stručno izlaganje su imali predavači dr.sc Ratko Božić, Josip Vidović, ing., mr.sc. Silvana Karabatić Knezović, dr.med.
Usprkos pravim zimskim uvjetima naši polaznici/profesori se nisu ustručavali odraditi vježbe na poligonu učilišta te zaploviti i svladati vještine spuštanja i rukovanja brodicom za spašavanje, pomoći unesrećenima u moru, pružanja prve pomoći i reanimacija te pripremne radnje za prijevoz unesrećenog helikopterom.
Hvala svim sudionicima na suradnji i odlično odrađenim vježbama, a profesorima da uspješno prenesu znanje budućim pomorcima.
Učilište posjeduje vlastiti poligon namijenjen za izvođenje vježbi rukovanja brzom brodicom
Broj polaznika je ograničen – Rezervirajte svoje mjesto već danas!

 

Kontaktirajte nas: 021 558 519

[email protected]Shares