fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

Sudjelovanje u sklopu ESF-ova projekta “Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih”

POU Božić u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih sudjeluje u aktivnosti pilotiranja modela samovrednovanja i vanjskog vrednovanja ustanova za obrazovanje odraslih koja se provodi u sklopu ESF-ovog projekta Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih“.  

Cilj aktivnosti jest, model osiguravanja kvalitete i okvir za provedbu procesa samovrjednovanja i vanjskog vrjednovanja, koji je  osmišljen u suradnji Agencije s vanjskim stručnjacima, testirati u praksi u suradnji s ustanovama za obrazovanje odraslih, a u cilju njegovog unapređenja i daljnje implementacije u sustav obrazovanja odraslih.

Sama aktivnost pilotiranja modela samovrjednovanja i vanjskog vrjednovanja uključuje nekoliko faza, pripremu za provedbu, provedbu i praćenje samovrjednovanja, sudjelovanje u vanjskom vrjednovanju i praćenje te završnu fazu, sve ove faze će se provoditi u suradnji ustanova uključenih u pilotiranje i Agencije. 

Agencija je prepoznala potencijal učilišta Božić, kao jednog od pokretača razvoja sustava osiguranja kvalitete cjeloživotnog učenja u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Naime učilište Božić već dugi niz godina posjeduje certifikate osiguranja kvalitete od strane uglednih certifikacijskih kuća svjetskog renomea kao DNV-GL i SIQ  za pružanje usluga u obrazovanju pomoraca i drugih struka. Uz navedeno POU Božić je aktivni član HUP i HGK zajednice učilišta, Zajednice ustanova za obrazovanje odraslih, TOLES i MARLINS akreditacijski ispitni centar, a odnedavno i ponosi nositelj znaka kvalitete “Izvorno Hrvatsko”.

Informacije o projektu Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih“ možete pratiti i na mrežnoj stranici Agencije, na poveznici https://piaac.asoo.hr/.Shares