fbpx
About us

International Maritime Academy Bozic is the first international maritime school in the Republic of Croatia founded in Split. Within the Academy there is a department that offers professional guidance to the participants and takes care of the possibilities for their employment. We offer theoretical education in modern equipped classrooms and practical education in the most modern simulator instruction room.

Pratite nas i na:

Sudjelovanje u sklopu ESF-ova projekta “Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih”

POU Božić u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih sudjeluje u aktivnosti pilotiranja modela samovrednovanja i vanjskog vrednovanja ustanova za obrazovanje odraslih koja se provodi u sklopu ESF-ovog projekta Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih“.  

Cilj aktivnosti jest, model osiguravanja kvalitete i okvir za provedbu procesa samovrjednovanja i vanjskog vrjednovanja, koji je  osmišljen u suradnji Agencije s vanjskim stručnjacima, testirati u praksi u suradnji s ustanovama za obrazovanje odraslih, a u cilju njegovog unapređenja i daljnje implementacije u sustav obrazovanja odraslih.

Sama aktivnost pilotiranja modela samovrjednovanja i vanjskog vrjednovanja uključuje nekoliko faza, pripremu za provedbu, provedbu i praćenje samovrjednovanja, sudjelovanje u vanjskom vrjednovanju i praćenje te završnu fazu, sve ove faze će se provoditi u suradnji ustanova uključenih u pilotiranje i Agencije. 

Agencija je prepoznala potencijal učilišta Božić, kao jednog od pokretača razvoja sustava osiguranja kvalitete cjeloživotnog učenja u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Naime učilište Božić već dugi niz godina posjeduje certifikate osiguranja kvalitete od strane uglednih certifikacijskih kuća svjetskog renomea kao DNV-GL i SIQ  za pružanje usluga u obrazovanju pomoraca i drugih struka. Uz navedeno POU Božić je aktivni član HUP i HGK zajednice učilišta, Zajednice ustanova za obrazovanje odraslih, TOLES i MARLINS akreditacijski ispitni centar, a odnedavno i ponosi nositelj znaka kvalitete “Izvorno Hrvatsko”.

Informacije o projektu Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih“ možete pratiti i na mrežnoj stranici Agencije, na poveznici https://piaac.asoo.hr/.Shares