fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

Pučko otvoreno učilište Božić pokrenulo programe osposobljavanja ‘Beauty Academy’

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj. Obzirom na izniman interes polaznika za edukacijom u području ljepote i zdravlja i kasnijim zaposlenjem na luksuznim putničkim brodovima u službi hotelskog osoblja pokrenuli smo POU Božić „Beauty Academy“. Programi osposobljavanja  u ponudi „Beauty Academy“ su raznovrsni i polaznici mogu izabrati željeno zanimanje za wellness terapeuta, voditelja wellnessa, masera, kozmetičara, vizažista, poslove manikure, njegovatelja. Isto tako u ponudi se nalaze tečajevi ugradnje i oblikovanja noktiju, trajnog laka, tehnike akrila, depilacije, maderoterapije, ugradnje trepavica, depilacija koncem, permanent make up i dr.

Navedeni programi osposobljavanja su verificirani od strane nadležnog Ministarstva i se izvode na hrvatskom i engleskom jeziku. Programi su izrađeni prema novoj metodologiji izrade nastavnih planova i programa prateći smjernice EU obrazovne politike, te su u potpunosti usklađeni s potrebama tržišta rada. Završetkom programa polaznici dobivaju uvjerenje koje ulazi u e-radnu knjižicu. U sklopu učilišta djeluje odjel zadužen za profesionalno savjetovanje polaznika koji uspješnim završetkom programa imaju priliku zaposliti se na putničkim brodovima i baviti se upravo zanimanjem za koje su se obrazovali.

„Praksa pokazuje da se odrasli koji namjeravaju upisati neki od programa namijenjenih cjeloživotnom obrazovanju redovito raspituju o kvaliteti ustanove. Kvaliteta ustanove podrazumijeva čitav niz čimbenika koje možemo grupirati u dvije skupine: organizacijske (materijalne) i nastavne. Upravo Pučko otvoreno učilište Božić posebnu pažnju stavlja na zadovoljstvo polaznika kvalitetom organizacijskih i nastavnih uvjeta, pa tako u sklopu „Beauty Academy“ praktikuma koji se prostire na preko 200m2 nudimo osim suvremene edukacijske opreme, tri odvojene kupaonice s tuševima za osvježenje nakon izvođenja vježbi, kutak za opuštanje uz poslugu prirodnih čajeva, svježeg voća i zdravih suhih proizvoda za jelo. Majice i ručnici za vježbe su osigurani. Predavači su eminentni stručnjaci sa svjetskim referencama i sa iskustvom rada. Za sve polaznike programa u ponudi „Beauty Academy“ osigurali smo dodatne sate stručnog engleskog jezika, kao i člansku iskaznicu s popustima na upis programa u ponudi učilišta. Sigurno nudimo najbolje organizacijske i nastavne uvjete izvođenja obrazovnog procesa u ovom dijelu Europe što nam je od starta rada učilišta glavna misija.“ kaže stručno andragoški voditelj Ivo Perković.

Osim pomorskih obrazovnih programa i programa  „Beauty Academy“ Pučko otvoreno učilište Božić, kao centar cjeloživotnog obrazovanja u ponudi ima preko 150 obrazovnih programa iz različitih djelatnosti zanimanja. Posebnu brigu posvećujemo edukaciji djece pa smo razvili međunarodnu dječju glazbenu radionicu, školu stranih jezika za predškolce i osnovnoškolce i dramsko pripovjedni studio „Ričporič“.

„ Moramo se pohvaliti da u trećoj godini postojanja učilišta imamo više od 1.000 upisanih polaznika u različite programe formalnog i neformalnog tipa. Posebno smo ponosni na međunarodnu pomorsku školu za pomorske nautičare i tehničare za brodostrojarstvo u kojoj imamo preko 30 polaznika iz Australije, Italije, Mađarske i ostalih zemalja. „Beauty Academy“ je nešto novo u ponudi i upisujemo polaznike u dva upisna roka. Prvi upisni rok je u ožujku, a drugi u listopadu ove godine.“, kaže stručni andragoški voditelj Ivo Perković.

Preporučujemo svakome prije nego što se odluči otići “trbuhom za kruhom” u Njemačku, Irsku i druge države da najprije promisle bi li bilo dobro zaposliti se na putničkom brodu. Osim što takva vrst zaposlenja nudi karijeru na luksuznim putničkim brodovima, putovanje u najveće svjetske luke, nudi dobru zaradu i zabavu. Zaposlenje ne znači nužno na prekooceanskim brodovima, oni mogu biti riječni za one koji ne vole more. Odlazak na brod znači povratak kući, a svaki odlazak u strane zemlje stavlja pod upitnik povratak kući. Zaposlenje na brodu osigurava dobre plaće, radna mjesta, ugovori su kratki, plaće su permanentne (uplaćuje se mirovinsko i zdravstveno), i čak 4-6 mjeseci godišnjeg odmora.

Obrazovni programi POU Božić „Beauty Academy“ i većina ostalih programa u ponudi započinju u trećem mjesecu ove godine. Svi zainteresirani se mogu doći raspitati o upisu u programe, konzultirati o mogućnostima zaposlenja i provjeriti sve navedeno, na adresu 114. brigade 12, Split, email: [email protected]; ili mob: 091/4782892.

Programi osposobljavanja u ponudi „Beauty Academy“ su raznovrsni i polaznici mogu izabrati željeno zanimanje za wellness terapeuta, voditelja wellnessa, masera, kozmetičara, vizažista, poslove manikure, njegovatelja.
Broj polaznika je ograničen – Rezervirajte svoje mjesto već danas!

Kontaktirajte nas: 021 558 519

[email protected]Shares