fbpx
About us

International Maritime Academy Bozic is the first international maritime school in the Republic of Croatia founded in Split. Within the Academy there is a department that offers professional guidance to the participants and takes care of the possibilities for their employment. We offer theoretical education in modern equipped classrooms and practical education in the most modern simulator instruction room.

Pratite nas i na:

Pučko otvoreno učilište Božić pokrenulo programe osposobljavanja ‘Beauty Academy’

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj. Obzirom na izniman interes polaznika za edukacijom u području ljepote i zdravlja i kasnijim zaposlenjem na luksuznim putničkim brodovima u službi hotelskog osoblja pokrenuli smo POU Božić „Beauty Academy“. Programi osposobljavanja  u ponudi „Beauty Academy“ su raznovrsni i polaznici mogu izabrati željeno zanimanje za wellness terapeuta, voditelja wellnessa, masera, kozmetičara, vizažista, poslove manikure, njegovatelja. Isto tako u ponudi se nalaze tečajevi ugradnje i oblikovanja noktiju, trajnog laka, tehnike akrila, depilacije, maderoterapije, ugradnje trepavica, depilacija koncem, permanent make up i dr.

Navedeni programi osposobljavanja su verificirani od strane nadležnog Ministarstva i se izvode na hrvatskom i engleskom jeziku. Programi su izrađeni prema novoj metodologiji izrade nastavnih planova i programa prateći smjernice EU obrazovne politike, te su u potpunosti usklađeni s potrebama tržišta rada. Završetkom programa polaznici dobivaju uvjerenje koje ulazi u e-radnu knjižicu. U sklopu učilišta djeluje odjel zadužen za profesionalno savjetovanje polaznika koji uspješnim završetkom programa imaju priliku zaposliti se na putničkim brodovima i baviti se upravo zanimanjem za koje su se obrazovali.

„Praksa pokazuje da se odrasli koji namjeravaju upisati neki od programa namijenjenih cjeloživotnom obrazovanju redovito raspituju o kvaliteti ustanove. Kvaliteta ustanove podrazumijeva čitav niz čimbenika koje možemo grupirati u dvije skupine: organizacijske (materijalne) i nastavne. Upravo Pučko otvoreno učilište Božić posebnu pažnju stavlja na zadovoljstvo polaznika kvalitetom organizacijskih i nastavnih uvjeta, pa tako u sklopu „Beauty Academy“ praktikuma koji se prostire na preko 200m2 nudimo osim suvremene edukacijske opreme, tri odvojene kupaonice s tuševima za osvježenje nakon izvođenja vježbi, kutak za opuštanje uz poslugu prirodnih čajeva, svježeg voća i zdravih suhih proizvoda za jelo. Majice i ručnici za vježbe su osigurani. Predavači su eminentni stručnjaci sa svjetskim referencama i sa iskustvom rada. Za sve polaznike programa u ponudi „Beauty Academy“ osigurali smo dodatne sate stručnog engleskog jezika, kao i člansku iskaznicu s popustima na upis programa u ponudi učilišta. Sigurno nudimo najbolje organizacijske i nastavne uvjete izvođenja obrazovnog procesa u ovom dijelu Europe što nam je od starta rada učilišta glavna misija.“ kaže stručno andragoški voditelj Ivo Perković.

Osim pomorskih obrazovnih programa i programa  „Beauty Academy“ Pučko otvoreno učilište Božić, kao centar cjeloživotnog obrazovanja u ponudi ima preko 150 obrazovnih programa iz različitih djelatnosti zanimanja. Posebnu brigu posvećujemo edukaciji djece pa smo razvili međunarodnu dječju glazbenu radionicu, školu stranih jezika za predškolce i osnovnoškolce i dramsko pripovjedni studio „Ričporič“.

„ Moramo se pohvaliti da u trećoj godini postojanja učilišta imamo više od 1.000 upisanih polaznika u različite programe formalnog i neformalnog tipa. Posebno smo ponosni na međunarodnu pomorsku školu za pomorske nautičare i tehničare za brodostrojarstvo u kojoj imamo preko 30 polaznika iz Australije, Italije, Mađarske i ostalih zemalja. „Beauty Academy“ je nešto novo u ponudi i upisujemo polaznike u dva upisna roka. Prvi upisni rok je u ožujku, a drugi u listopadu ove godine.“, kaže stručni andragoški voditelj Ivo Perković.

Preporučujemo svakome prije nego što se odluči otići “trbuhom za kruhom” u Njemačku, Irsku i druge države da najprije promisle bi li bilo dobro zaposliti se na putničkom brodu. Osim što takva vrst zaposlenja nudi karijeru na luksuznim putničkim brodovima, putovanje u najveće svjetske luke, nudi dobru zaradu i zabavu. Zaposlenje ne znači nužno na prekooceanskim brodovima, oni mogu biti riječni za one koji ne vole more. Odlazak na brod znači povratak kući, a svaki odlazak u strane zemlje stavlja pod upitnik povratak kući. Zaposlenje na brodu osigurava dobre plaće, radna mjesta, ugovori su kratki, plaće su permanentne (uplaćuje se mirovinsko i zdravstveno), i čak 4-6 mjeseci godišnjeg odmora.

Obrazovni programi POU Božić „Beauty Academy“ i većina ostalih programa u ponudi započinju u trećem mjesecu ove godine. Svi zainteresirani se mogu doći raspitati o upisu u programe, konzultirati o mogućnostima zaposlenja i provjeriti sve navedeno, na adresu 114. brigade 12, Split, email: [email protected]; ili mob: 091/4782892.

Programi osposobljavanja u ponudi „Beauty Academy“ su raznovrsni i polaznici mogu izabrati željeno zanimanje za wellness terapeuta, voditelja wellnessa, masera, kozmetičara, vizažista, poslove manikure, njegovatelja.
Broj polaznika je ograničen – Rezervirajte svoje mjesto već danas!

Kontaktirajte nas: 021 558 519

[email protected]Shares