fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

POU Božić: Centar za poslovne strane jezike

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj koje nudi školovanje, doškolovanje i prekvalifikaciju polaznika za programe Pomorski nautičar, Tehničar za brodostrojarstvo, Tehničar za jahte i marine i Elektrotehničar na hrvatskom i engleskom jeziku. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja za rad od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Osim navedenog POU Božić kao svjetski centar cjeloživotnog učenja u svojoj ponudi ima preko 150 obrazovnih programa za različite djelatnosti zanimanja. U sklopu učilišta djeluje i škola stranih jezika koja ima raznoliku i stručnu ponudu pod vodstvom visoko obrazovanog i kreativnog kadra koji se sa svojom stručnošću maksimalno prilagođava svojim polaznicima i njihovim potrebama. POU Božić već dvije godine uspješno provodi ISF Marlins test engleskog jezika u pomorstvu, koji omogućava poslodavcima pravu procjenu sposobnosti pomoraca da komuniciraju na engleskom jeziku. Test je primjenjiv za sve časnike i kompletno osoblje na brodu.

– Uz postojeće odobrenje Marlins testnog centra, novost je, da je Pučko Otvoreno Učilište Božić postalo članom Addvantage programa, pa polaznicima omogućavamo pripremu polaganja Cambridge ispita na svim razinama (FCE, CAE, CPE). Polaznici uz stečeno znanje zahvaljujući vrhunskom stručnom kadru, imaju veću mogućnost nastavka školovanja ili zaposlenja u inozemstvu. Ovdje bi valjalo posebno izdvojiti međunarodno priznati ispit IELTS kreiran od strane Cambridge Sveučilišta koji je danas jedan od glavnih kriterija za zaposlenje izvan Hrvatske, a definitivno je i velika prednost kod traženja posla kod nas. Pojedina europska sveučilišta traže IELTS, kao potvrdu i uvjet (nastavka) studiranja, dok većina američkih koledža i sveučilišta zahtijevaju TOEFL (Test of English as a Foreign Language), za koji smo već ovlašteni testni centar. Ispiti zahtijevaju temeljitu pripremljenost, što uz odlične profesore s iskustvom garantiramo svakom polazniku – kaže nam stručno andragoški voditelj učilišta Ivo Perković.

Uz opće tečajeve stranih jezika (engleski, njemački i talijanski) iz ponude se posebno izdvajaju tečajevi za profesionalce, bilo da je riječ o pravnom engleskom, engleskom iz ekonomije i financija, menadžmenta, marketinga ili turizma. Takvi specijalizirani tečajevi su danas jako traženi i mnogima mogu biti od iznimne koristi, obzirom na fluktuacije na tržištu rada kojima se moramo prilagođavati cjeloživotnim učenjem i stjecanjem novih vještina.

– Ono što će posebno zanimati pravnike je to što POU Božić postaje prvi ispitni centar TOLES (Test of Legal English Skills) u Splitu. TOLES je jako popularan tečaj jer podučava pravnike profesionalnom pravnom jeziku i time uvelike pomaže pri izražavanju u svoj stručnosti, bilo pisano ili usmeno. Ne samo da na razini obogaćuješ svoj vokabular i koristiš se konstrukcijama prema kojima je ugledna kuća TOLES Legal sastavljala svoje udžbenike i dodatne materijale za vježbanje, već polažeš ispit na unaprijed određeni datum i stječeš diplomu o položenom ispitu cijenjenu svugdje u svijetu. Naš stručni kadar uz bogato iskustvo i stručne kvalifikacije će pomoći polaznicima steći znanja potrebna za poslovno komuniciranje na stranom jeziku, jer se maksimalno prilagođavamo potrebama svakog polaznika. Tečajeve provodimo grupno i individualno, te prema zahtjevima tvrtki ukoliko žele provedbu specijaliziranog tečaja u svojim prostorijama – kaže nam voditeljica programa stranih jezika prof. Ivana Jelavić Šako.

Broj polaznika je ograničen – Rezervirajte svoje mjesto već danas!

Kontaktirajte nas: 021 558 519

[email protected]Shares