fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

POTVRDA O POZNAVANJU STRANIH JEZIKA

CILJ PROGRAMA:

Ako poznaješ strani jezik i trebaš dokazati jezične kompetencije, odluči se za testiranje stranog jezika u našem učilištu!

Odmah nakon testiranja dobivaš potvrdu o znanju stranog jezika na hrvatskom (ili stranom jeziku) koju možeš priložiti svojoj prijavi za posao, dokumentaciji za dobivanje stipendije (Erasmus i ostale) ili je jednostavno možeš uokviriti i postaviti u svoju radnu sobu.

 

Usmeno testiranje – intervju (potvrda)

 

  • online test za utvrđivanje jezične razine
  • intervju s provjerom vještina govorne interakcije i govorne produkcije
  • izdavanje potvrde o znanju stranog jezika na hrvatskom jeziku
  • cijena 350 kn (doplata za potvrdu na stranom jeziku iznosi 75,00 kn).

Naši brojni klijenti uz pomoć potvrde o poznavanju stranog jezika sudjelovali su na studentskim i drugim razmjenama, stručnim praksama, ERASMUS-u i sličnim programima, a prijavili su se i na poslove u Hrvatskoj i u inozemstvu – iznimno nam je drago što možemo reći da je naša potvrda o znanju stranih jezika prihvaćena u Hrvatskoj, Europi, ali i šire, kao valjan dokaz o nečijem znanju!

Broj polaznika je ograničen – Rezervirajte svoje mjesto već danas!

Kontaktirajte nas: 021 558 519

[email protected]

JEZIČNE KOMPETENCIJE PO RAZINAMA OD A1 DO C2:

 

Nakon završenog tečaja na A1 razumjet ćeš i i koristiti jednostavan vokabular koji se odnosi na tvoju neposrednu okolinu. Moći ćeš opisati gdje živiš i osobe koje poznaješ koristeći jednostavne jezične strukture te čitati vrlo jednostavne tekstove, primjerice, kratke članke, vremensku prognozu, oglase, plakate, kataloge i slično. Neće ti biti problem naručiti jelo u restoranu, tražiti i dati informaciju o dolasku na neku lokaciju, naručiti se za pregled kod liječnika i slično. Bit će ti lako ispuniti obrazac svojim osobnim podacima ili napisati razglednicu.

Na tečaju A2 razine ponovit ćeš i proširiti stečena znanja s A1 razine i usvojiti nove jezične strukture. Na kraju tečaja moći ćeš opisati svoju obitelj i druge ljude, svoje životne uvjete, svoje obrazovanje te svoje sadašnje ili prethodno radno mjesto. Uspješno ćeš pisati poruke elektronske pošte, primjerice moći ćeš zatražiti informacije o smještaju ili ga rezervirati, znati ćeš napisati jednostavno osobno pismo, npr. pismo zahvale. Bez zadrške moći ćeš sa stranim govornikom razmijeniti informacije o poznatim temama i aktivnostima te pronaći određenu informaciju u svakodnevnim pisanim materijalima (oglasi, prospekti, jelovnici, vozni redovi i slično).

Tečajevi na B1 razini omogućit će ti da postaneš samostalni korisnik jezika. Moći ćeš razumjeti glavne misli standardnog razgovora vezanih za posao, školu, slobodno vrijeme i slično, kao i televizijske i radijske programe o aktualnim događajima ili temama od tvog osobnog i profesionalnog interesa. Razumjet ćeš tekstove koji su pisani običnim jezikom ili jezikom tvoje struke te u njima lako pronaći bitne informacije, a moći ćeš i napisati osvrt ili svoje mišljenje o širem rasponu tema. Lako ćeš komunicirati s izvornim ili drugim stranim govornicima u većini situacija koje se mogu pojaviti tijekom putovanja kroz područje na kojemu se taj jezik govori ili preseljenja u stranu zemlju. Moći ćeš se uključiti u razgovor o temama koje su ti poznate ili se odnose na svakodnevni život (npr. na obitelj, hobi, posao, putovanja i tekuće događaje). Također ćeš bez problema obrazložiti i objasniti svoja stajališta i planove, te ispričati priču ili prepričati sadržaj knjige ili filma te opisati svoje reakcije.

Nakon tečajeva na B2 razini, komunicirat ćeš tečno i spontano te održavati normalnu interakciju s izvornim govornikom. Moći ćeš aktivno sudjelovati u raspravama unutar poznatih situacija obrazlažući i braneći svoja stajališta te čitati članke i izvještaje koji obrađuju suvremene probleme u i razumjeti suvremenu književnu prozu. Usvojit ćeš i vještine pisanja sastavka ili izvještaja prenoseći informaciju ili navodeći razloge za ili protiv određenog stajališta, kao i druge vrste tekstova.

Tečajevi na C1 razini od samostalnog će te pretvoriti u iskusnog korisnika jezika. Tečno i spontano ćeš se izražavati bez potrebe za traženjem odgovarajućih riječi. Fleksibilno i učinkovito ćeš koristiti jezik u društvenim i poslovnim situacijama i precizno izražavati svoje ideje i mišljenja. Moći ćeš pisati o složenim temama, naglašavajući ono što smatraš važnim i koristeći stil koji odgovara čitatelju kojemu je to namijenjeno. Razumjet ćeš dugačke i kompleksne činjenične i književne tekstove te specijalizirane članke i duže tehničke upute, čak i kad se ne odnose na tvoje područje.

Govornici stranog jezika na C2 razini s lakoćom razumiju sve što čuju ili pročitaju. Mogu sažeti informacije iz različitih govorenih ili pisanih izvora rekonstruirajući argumente i različite poglede na bilo koju temu na koherentan način. Izražavaju se spontano, vrlo tečno i precizno, razlikujući finije nijanse značenja, čak i u najkompleksnijim jezičnim situacijama

 

KOME JE NAMIJENJEN PROGRAM UČENJA STRANOG JEZIKA?

  • Polaznicima koji žele usavršiti svoje znanje stranog jezika, uključujući i početnike bez ikakvog znanja stranog jezika
  • Djelatnicima u različitim odjelima nabave, prodaje, marketinga malih i srednjih tvrtki, agencija i sl.
  • Pomorcima i osoblju na brodovima
  • Svima koji žele unaprijediti znanje stranog jezika
Nakon testiranja dobivaš potvrdu o znanju stranog jezika na hrvatskom (ili stranom jeziku) koju možeš priložiti svojoj prijavi za posao, dokumentaciji za dobivanje stipendije (Erasmus i ostale) ili je jednostavno možeš uokviriti i postaviti u svoju radnu sobu.
Cijena 350 kn (doplata za potvrdu na stranom jeziku iznosi 75,00 kn).
Broj polaznika je ograničen – Rezervirajte svoje mjesto već danas!

Kontaktirajte nas: 021 558 519

[email protected]Shares