fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

KNJIGOVOĐA

CILJ PROGRAMA:

Program je koncipiran na način da se polaznika osposobljava (educira) za djelotvorno vođenje svih poslovnih knjiga uz primjenu računalnog softvera za knjigovodstvo. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – područna služba Split, posao knjigovođe je deficitarno zanimanje unutar svih  poslova za koje se traži obrazovni profil Ekonomist u rangu srednjeg, višeg i visokog obrazovanja.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom RH, s upisom u e-radnu knjižicu.

Nastava se izvodi konzultativno.
Osposobljavanje uz rad.
Vježbe se izvode u ovlaštenom knjigovodstvenom servisu.

U program osposobljavanja za zanimanje knjigovođa može se upisati osoba koja ima:

  • završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju,
  • navršenih 18 godina.

25.03.2020.