O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

KNJIGOVOĐA

CILJ PROGRAMA:

Program je koncipiran na način da se polaznika osposobljava (educira) za djelotvorno vođenje svih poslovnih knjiga uz primjenu računalnog softvera za knjigovodstvo. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – područna služba Split, posao knjigovođe je deficitarno zanimanje unutar svih  poslova za koje se traži obrazovni profil Ekonomist u rangu srednjeg, višeg i visokog obrazovanja.

Posao knjigovođe je deficitarno zanimanje unutar svih poslova za koje se traži obrazovni profil Ekonomist u rangu srednjeg, višeg i visokog obrazovanja.
Nastava se obavlja u specializiranom knjigovodstvenom servisu

Uvod u knjigovodstveno poslovanje

Temeljne knjigovodstvene kategorije i tehnike knjiženja

Analitička knjigovodstva

Novčano poslovanje

Primjena računalnih programa u knjigovodstvu

Praktična nastava

U program osposobljavanja za zanimanje knjigovođa može se upisati osoba koja ima: završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju, navršenih 18 godina.