fbpx
About us

International Maritime Academy Bozic is the first international maritime school in the Republic of Croatia founded in Split. Within the Academy there is a department that offers professional guidance to the participants and takes care of the possibilities for their employment. We offer theoretical education in modern equipped classrooms and practical education in the most modern simulator instruction room.

Pratite nas i na:

FRANCUSKI JEZIK

CILJ PROGRAMA:

Cilj nastave francuskog jezika je razvijanje komunikacijskih kompetencija tj. osposobljavanje polaznika za prikladnu komunikaciju na francuskom jeziku u raznim situacijama: u stranojezičnoj sredini, u vlastitoj zemlji sa govornicima iz francuskog govornog područja, na multinacionalnim skupovima i u drugim situacijama u kojima se moraju služiti francuskim jezikom. To znači omogućiti polaznicima postizanje jezične kompetencije u svim jezičnim vještinama: slušanju, čitanju, govornoj interakciji, govornoj produkciji i pisanju. Pritom se kod polaznika razvija razumijevanje i prihvaćanje francuske kulture – interkulturalna kompetencija i tolerancija – ali i svijest o vlastitoj kulturi.

   • Polaznici se raspoređuju u grupe u skladu s dobi, potrebama i predznanjem.
   • Praćenje napredovanja polaznika je relevantno u odnosu na sadržaj i ciljeve programa, trajanje programa, potrebe i dob polaznika.
   • Nastavnik konstantno provjerava napredak svakog polaznika i o tome vodi bilješke .
   • Zajedničke provjere se obavljaju najmanje dvaput tijekom programa (modula) da bi se provjerilo napredovanje polaznika/grupe, ali i da bi se vidjelo na čemu je potrebno još poraditi.

 

ZAŠTO ODABRATI BAŠ NAS?

   • Program prilagođen i fokusiran na konkretna i primjenjiva teoretska znanja
   • Rad u malim grupama
   • Individualni pristup svakom polazniku
   • Polaznici se raspoređuju u grupe u skladu s dobi, potrebama i predznanjem
   • Praćenje napredovanja polaznika je relevantno u odnosu na sadržaj i ciljeve programa, trajanje programa, potrebe i dob polaznika
   • Nastavnik konstantno provjerava napredak svakog polaznika i o tome vodi bilješke
   • Zajedničke provjere se obavljaju najmanje dvaput tijekom programa (modula) da bi se provjerilo napredovanje polaznika/grupe, ali i da bi se vidjelo na čemu je potrebno još poraditi
   • Povoljna cijena programa i mogućnosti plaćanja u ratama
   • Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je izrađen prema preporukama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualizaciju i kulturu (EACEA) pri Europskoj Uniji
   • Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom RH, s upisom u e-radnu knjižicu
Broj polaznika je ograničen – Rezervirajte svoje mjesto već danas!

Kontaktirajte nas: 021 558 519

[email protected]

JEZIČNE KOMPETENCIJE PO RAZINAMA OD A1 DO C2:

 

Nakon završenog tečaja na A1 razumjet ćeš i i koristiti jednostavan vokabular koji se odnosi na tvoju neposrednu okolinu. Moći ćeš opisati gdje živiš i osobe koje poznaješ koristeći jednostavne jezične strukture te čitati vrlo jednostavne tekstove, primjerice, kratke članke, vremensku prognozu, oglase, plakate, kataloge i slično. Neće ti biti problem naručiti jelo u restoranu, tražiti i dati informaciju o dolasku na neku lokaciju, naručiti se za pregled kod liječnika i slično. Bit će ti lako ispuniti obrazac svojim osobnim podacima ili napisati razglednicu.

Na tečaju A2 razine ponovit ćeš i proširiti stečena znanja s A1 razine i usvojiti nove jezične strukture. Na kraju tečaja moći ćeš opisati svoju obitelj i druge ljude, svoje životne uvjete, svoje obrazovanje te svoje sadašnje ili prethodno radno mjesto. Uspješno ćeš pisati poruke elektronske pošte, primjerice moći ćeš zatražiti informacije o smještaju ili ga rezervirati, znati ćeš napisati jednostavno osobno pismo, npr. pismo zahvale. Bez zadrške moći ćeš sa stranim govornikom razmijeniti informacije o poznatim temama i aktivnostima te pronaći određenu informaciju u svakodnevnim pisanim materijalima (oglasi, prospekti, jelovnici, vozni redovi i slično).

Tečajevi na B1 razini omogućit će ti da postaneš samostalni korisnik jezika. Moći ćeš razumjeti glavne misli standardnog razgovora vezanih za posao, školu, slobodno vrijeme i slično, kao i televizijske i radijske programe o aktualnim događajima ili temama od tvog osobnog i profesionalnog interesa. Razumjet ćeš tekstove koji su pisani običnim jezikom ili jezikom tvoje struke te u njima lako pronaći bitne informacije, a moći ćeš i napisati osvrt ili svoje mišljenje o širem rasponu tema. Lako ćeš komunicirati s izvornim ili drugim stranim govornicima u većini situacija koje se mogu pojaviti tijekom putovanja kroz područje na kojemu se taj jezik govori ili preseljenja u stranu zemlju. Moći ćeš se uključiti u razgovor o temama koje su ti poznate ili se odnose na svakodnevni život (npr. na obitelj, hobi, posao, putovanja i tekuće događaje). Također ćeš bez problema obrazložiti i objasniti svoja stajališta i planove, te ispričati priču ili prepričati sadržaj knjige ili filma te opisati svoje reakcije.

Nakon tečajeva na B2 razini, komunicirat ćeš tečno i spontano te održavati normalnu interakciju s izvornim govornikom. Moći ćeš aktivno sudjelovati u raspravama unutar poznatih situacija obrazlažući i braneći svoja stajališta te čitati članke i izvještaje koji obrađuju suvremene probleme u i razumjeti suvremenu književnu prozu. Usvojit ćeš i vještine pisanja sastavka ili izvještaja prenoseći informaciju ili navodeći razloge za ili protiv određenog stajališta, kao i druge vrste tekstova.

Tečajevi na C1 razini od samostalnog će te pretvoriti u iskusnog korisnika jezika. Tečno i spontano ćeš se izražavati bez potrebe za traženjem odgovarajućih riječi. Fleksibilno i učinkovito ćeš koristiti jezik u društvenim i poslovnim situacijama i precizno izražavati svoje ideje i mišljenja. Moći ćeš pisati o složenim temama, naglašavajući ono što smatraš važnim i koristeći stil koji odgovara čitatelju kojemu je to namijenjeno. Razumjet ćeš dugačke i kompleksne činjenične i književne tekstove te specijalizirane članke i duže tehničke upute, čak i kad se ne odnose na tvoje područje.

Govornici stranog jezika na C2 razini s lakoćom razumiju sve što čuju ili pročitaju. Mogu sažeti informacije iz različitih govorenih ili pisanih izvora rekonstruirajući argumente i različite poglede na bilo koju temu na koherentan način. Izražavaju se spontano, vrlo tečno i precizno, razlikujući finije nijanse značenja, čak i u najkompleksnijim jezičnim situacijama.

 

KOME JE NAMIJENJEN PROGRAM UČENJA STRANOG JEZIKA?

  • Polaznicima koji žele usavršiti svoje znanje stranog jezika, uključujući i početnike bez ikakvog znanja stranog jezika
  • Djelatnicima u različitim odjelima nabave, prodaje, marketinga malih i srednjih tvrtki, agencija i sl.
  • Pomorcima i osoblju na brodovima
  • Svima koji žele unaprijediti znanje stranog jezika
Nastava za opći francuski jezik razina (A1-C2) izvodi se individualno i u grupama.
Cijena se formira ovisno o načinu izvođenja (individualno ili grupno).
Upisi u tijeku
Broj polaznika je ograničen – Rezervirajte svoje mjesto već danas!

Kontaktirajte nas: 021 558 519

[email protected]Shares