fbpx
O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

Izobrazba koja jamči zaposlenje

POU BOŽIĆ PRVO MEĐUNARODNO POMORSKO UČILIŠTE U RH

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj. Učilište je dio Split Ship Management grupacije koja djeluje na tržištu više od 25 godina nudeći izobrazbu pomorcima te zaposlenje na putničkim i teretnim brodovima. Kao centar cjeloživotnog obrazovanja temeljna nam je djelatnost školovanje, doškolovanje, prekvalifikacija, usavršavanje i osposobljavanje odraslih za različita zanimanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja za rad od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Misija nam je biti vodeća ustanova za cjeloživotno obrazovanje u ovom dijelu Europe koja doprinosi intelektualnom, društvenom i općem razvoju okruženja, stvarajući nove mogućnosti zaposlenja razvojem multidisciplinarnih programa obrazovanja. Svi programi u našoj ponudi su izrađeni prema novoj metodologiji izrade nastavnih planova i programa prema smjernicama EU obrazovne politike, te su u potpunosti usklađeni sa potrebama tržišta rada. Prednost nam je što u suradnji s agencijom za ukrcaj pomoraca garantiramo svojim polaznicima zaposlenje u ulozi časničkog i/ili hotelskog osoblja na putničkim brodovima.

Dana 14.08. 2019. godine u velikoj hali učilišta održana je svečana dodjelu završnih svjedodžbi prvoj generaciji polaznika prve međunarodne pomorske škole za pomorskog nautičara i tehničara za brodostrojarstvo u Hrvatskoj koja se izvodila na engleskom jeziku.

„Velik dan za nas zbog toga što je to međunarodni nivo pomorske škole i to prvi u Hrvatskoj na englerskom jeziku. S time smo posebno zadovoljni i ponosni, a naročito kvalitetom koju su prezentirali naši polaznici na kraju godine. Što se tiče interesa za upis u programe on je zaista velik pogotovo na međunarodnom planu, a i naši polaznici pokazuju interes da upišu programe na engleskom jeziku jer onda osim struke svladaju odmah i engleski jezik što im nudi veće mogućnosti zaposlenja na brodovima. Što se tiče zaposlenja mi kao grupacija garantiramo svakome tko uspješno završi školu zaposlenje prvenstveno na putničkim brodovima. Tako da je uspješnim svladavanjem programa zadovoljstvo polaznika i nas koji obučavamo veliko i obostrano.“ Kazuje direktor SSM grupacije dr.sc. Ratko Božić

Osim pomorske škole POU Božić nudi preko 130 različitih programa obrazovanja, međunarodnu dječiju glazbenu radionicu, školu stranih jezika, edukacije za tvrtke, radionice usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta.

„Pučko otvoreno učilište Božić u novoj generaciji polaznika međunarodne pomorske škole za pomorskog nautičara i tehničara za brodostrojarstvo ima preko 20 polaznika iz Australije, Italije, Mađarske i ostalih zemalja koji slušaju programe na engleskom jeziku. Isto tako učilište ima preko 130 programa obrazovanja odraslih osoba u različitim djelatnostima zanimanja. Moramo se pohvaliti da u dvije godine postojanja učilišta imamo preko 600 upisanih polaznika u različite programe obrazovanja. Teorijski dio obavljamo u suvremeno opremljenim učionicama, a praktični dio obrazovanja u najmodernijem praktikumu“ Kazuje Stručno andragoški voditelj Ivo Perković

Preporučamo svakome prije nego se odluči otići „trbuhom za kruhom“ u Njemačku, Irsku i druge države da najprije promisle dali bi bilo dobro zaposliti se na brodu. Zaposlenje ne znači nužno na prekoocenskim brodovima, oni mogu biti riječni za one koji ne vole more. Odlazak na brod znači povratak kući, a svaki odlazak u strane zemlje stavlja pod upitnik povratak kući.

Zaposlenje na brodu osigurava dobre plaće, radna mjesta, ugovori su kratki, plaće su permanentne (uplaćuje se mirovinsko i zdravstveno), i čak od 4-6 mjeseci godišnjeg odmora godišnje. Molimo sve zainteresirane da se dođu interesirati za upis, konzultirati o mogućnostima zaposlenja i provjere sve navedeno, na adresu 114.Brigade 12, Split, mail: [email protected]; ili mob: 091/4782892.  Odaberite pomorsko zvanje i ostanite živjeti u Hrvatskoj s obiteljima.

Prednost nam je što u suradnji s agencijom za ukrcaj pomoraca garantiramo svojim polaznicima zaposlenje u ulozi časničkog i/ili hotelskog osoblja na putničkim brodovima.