O nama

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj osnovano u Splitu. Polaznicima nudi mogućnost upisa u programe doškolovanja, prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja za različita zanimanja. U suradnji s Agencijom za zapošljavanje pomoraca Učilište nudi polaznicima zaposlenje na putničkim brodovima nakon završetka obrazovanja. Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pratite nas i na:

BRODOGRADNJA I METALURGIJA

  • Program je namijenjen polaznicima koji se žele osposobiti za poslove antikorozista te polaznicima koji žele formatizirati vještine i znanja koje već posjeduju.

  • Osnovna zadaća ovog programa je osposobiti bravare za samostalno obavljanje jednostavnih poslova u području strojarstva, brodogradnje te metalurgije, kako u Hrvatskoj tako i diljem Europe i cijelog svijeta.

  • Osnovna zadaća ovog programa je osposobiti brodobravare za samostalno obavljanje jednostavnih poslova u području strojarstva, brodogradnje te metalurgije, kako u Hrvatskoj tako i diljem Europe i cijelog svijeta.

  • Ovaj program ima za cilj osposobljavanje za jednostavne poslove u zanimanju brodocjevar uz odgovarajuću osposobljenost za rad na siguran način, sukladno važećim propisima o zaštiti na radu.

  • Ovaj program ima za cilj osposobljavanje za jednostavne poslove u zanimanju brodomontera uz odgovarajuću osposobljenost za rad na siguran način, sukladno važećim propisima o zaštiti na radu.

  • Zbog porasta građevinskih aktivnosti, otvaranja novih gradilišta i brodogradilišta te obnove starijih objekata sve veća je potražnja za kadrom osposobljenim za rukovanje brusilicom za metal.

  • Osnovna zadaća ovog programa je osposobiti cjevare za samostalno obavljanje jednostavnih poslova u području strojarstva, brodogradnje te metalurgije, kako u Hrvatskoj tako i diljem Europe i cijelog svijeta.

  • Polaznici programa, njegovim uspješnim svladavanjem stječu znanja za stručno obavljanje zadaća u provođenju postupaka čišćenja metalnih konstrukcija za zaštitu od korozije.

  • Osnovna zadaća programa je osposobiti djelatnike na odgovarajuće signalno komuniciranje s dizaličarom, te vezivanje i pričvršćivanje tereta, kao i za rad na siguran način, sukladno s važećim propisima zaštite na radu.

  • Program je namijenjen polaznicima koji se žele osposobiti za poslove zavarivača TIG, MIG-MAG i REL  postupkom zavarivanja kao i za one koji žele formalizirati vještine i znanja koje već posjeduju